XPS Termoizolacija

XPS je biološki neutralan građevinski materijal, koji nema nikakvog hemijskog uticaja na prirodne procese. Zbog fine strukture, odnosno sitnih ćelija, predstavlja odličan toplotni izolator sa odličnim mehaničkim svojstvima i niskim stepenom upijanja vlage ili vode. Zato se ugrađuje na mestima sa visokim pritisnim opterećenjem i gde je prisutna voda i vlaga i gde treba da se termoizoluju: podzemni (ukopani) delovi zgrade (zidovi, temelji, temeljna ploča), ravni krovovi gde je toplotna izolacija iznad hidroizolacije, podovi u industrijskim halama itd.

Blue XPS Sheet, For Industrial, Size: 1x0.6 Metre at Rs 40/square feet ...

XPS ploče mogu se ugrađivati u oplati, kada se zalivaju betonom i sprečavaju nastanak toplotnih mostova. XPS se koristi i kao izolaciono jezgro unutar montažnih zidova, stolarije (ulazna vrata i prozori)…

Uz pravilnu ugradnju svojstva XPS-a se ne menjaju, tako da je njegova trajnost veća od životnog veka zgrade u kojoj je ugrađen. Nakon isteka životnog veka može se 100 % reciklirati, jer se sastoji samo od polistirena, a u ćelijama je vazduh. Izuzetno je tvrda ploča, jer da bi se ploča na primer XPS 300 stisnula za 1/10 debljine, morali bi da je opteretiti masom 30 t/m2.

Posebno povoljna ponuda je za XPS, 200 KPA, bez preklapanja, 20x600x1200mm.